Debattartikel i UNT

Sverige behöver arbeta hårdare för att minska narkotikabruket. Samtidigt behöver vi engagera oss för en fortsatt restriktiv narkotikapolitik. Skademinskning är i sig inte dåligt och ska inte ses i motsats till en restriktiv politik, utan som ett komplement. För detta argumenterar Sven-Olov Carlsson från Prevent, don’t promote i Uppsala Nya Tidning.

Länk till debattartikel (synlig för prenumeranter på Uppsala Nya Tidning): https://login.ntm.eu/pren/default.aspx?sn=UNT&meter=true&action=completerequest&redirect=http%3a%2f%2fwww.unt.se%2fasikt%2fdebatt%2fbred-front-mot-droger-4944965.aspx&callback=http%3a%2f%2fwww.unt.se%2finc%2feprencallback.aspx

 

Cannabiskonferens 18/11

Är alkohol farligare än cannabis? Vad menas med avkriminalisering? Hur fungerar svensk narkotikapolitik? Vill du veta mer om cannabis? Det här är dagen för dig!

När? Lördagen 18 november 10:00-16:00
Var? Princess Hall, Dag Hammarskjölds väg 14, Stockholm.
Sista anmälningsdag är 9:e november. Arrangemanget är kostnadsfritt.

Du anmäler dig här: 
http://sverigesblabandsungdom.se/kalender/cannabisdagen/

Fortsätt läsa ”Cannabiskonferens 18/11”

Debattartikel: Nej, Sverige ska inte legalisera cannabis

Resultaten av den restriktiva politiken har varit jämförelsevis goda. Den andel av befolkningen som använder narkotika är låg i vårt land. I jämförelser av drogvanor hos 16-åringar i ett trettiotal länder i Europa, ligger Sverige mycket lågt när det gäller narkotika. I vårt land kan innehav och bruk av narkotika kan straffas, men det sker normalt med böter. Relativt få personer sitter i fängelse på grund av drogrelaterade brott.

De allvarliga problem som ändå finns, menar vi måste lösas enligt följande: Fortsätt läsa ”Debattartikel: Nej, Sverige ska inte legalisera cannabis”

Kunskapsseminarium 29/8: ”Ska samhället lägga sig i när folk använder narkotika?”

Inbjudan till kunskapsseminarium
Tisdagen den 29 augusti 2017 ______________________________________________________

Sveriges Landsråd för alkohol- och narkotikafrågor (SLAN) inbjuder i samarbete med NBV till det andra seminariet i en serie av kunskapsseminarier gällande narkotika och narkotikapolitik. ”Ska samhället lägga sig i när folk använder narkotika?” och handlar om konsumtionsförbudet av narkotika.

I seminariet deltar representanter för polisen, socialtjänsten, MUMIN-projektet och frivilligorganisationer.

Datum: den 29 augusti 2017,
Tid: 13.00-16.00
Plats: Scandic Klara, Slöjdgatan 7, Stockholm.

Målgrupp för seminariet är NBVs och SLANs medlemsorganisationer samt nätverket ”Folkrörelser mot Droger”.

För planeringen är det nödvändigt med en föranmälan om deltagande.

OSA senast 23 augusti 2017: svenolov.carlsson@iogt.se Varmt välkomna!

Med hälsningar, Sven-Olov Carlsson Projektledare

Länk till Prevent don’t promote på Facebook.

Konferens: Sverige mot narkotika

I år går konferensen ”Sverige mot narkotika” av stapeln i Eskilstuna mellan den 20-21:a september. Toppmötet är en manifestation mot narkotika, där vi tillsammans arbetar för ett drogfritt samhälle. Du som engagerar dig i narkotikafrågan är varmt välkommen hit.​​

Du anmäler dig till konferensen här.  Skicka in din ansökan senast den 1:a september. Välkommen hit!